Ferry Voordelen

6 Voordelen van Reizen met de Ferry

Reizen met de ferry leek grofweg 50 jaar geleden een marteling. Ferries werden vooral als transportmiddel gebruikt door minder solvabele reizigers die toch het mooie Engeland wouden ontdekken. Het reizen per ferry was ook allesbehalve comfortabel: veel boten waren anno 1950 nog niet aangepast aan de plotse mogelijke weerschommelingen boven de Noordzee. De dag van vandaag is reizen per boot echter compleet veranderd.

Reizen per ferry met DFDS Seaways, P&O Ferries of Stena Line, is dan ook een belevenis op zich. Je vakantie start niet met urenlang aanschuiven aan een overdrukke luchthaven en met de nodige vliegstress, maar start met de gezonde zeelucht. Je vakantie is dankzij reizen per ferry dus steeds net dat tikkeltje langer.

Wat zijn dan grofweg de voordelen van reizen per ferry?

1. Het uitzicht

Wanneer je naar Engeland zou reizen per vliegtuig, zie je enkel gedurende je korte vlucht wolken, water en met geluk minuscule mensen en huizen. Wanneer je reist per ferry krijg je echter een prachtig uitzicht de hele dag door. Je kan daarenboven op de ferryboot ook gaan en staan waar je wil tijdens de trip. Dat terwijl je tijdens een vlucht vastgekluisterd bent rond één zitje.

2. Faciliteiten

Veel ferryboten zijn de dag van vandaag uitgerust met allerlei luxe voorzieningen. Een gezellige bar voor een kop koffie of thee, smaakvolle restaurants, leuke shops, en wanneer je geluk hebt zelf een kapper, massage- of ander beautysalon. Je hoeft je tijd aan boord dus niet te spenderen aan urenlang rondkijken of niksen. Nee, je kan je tijd tijdens de overzet nuttig aan een ‘nog te doen activiteit’ spenderen.

3. Moderne boten

De tijd dat veel ferryboten nog niet voorzien waren van de nodige weerstand en snelheid, is dankzij recente ontwikkelingen voorgoed verleden tijd. Regelmatig worden de boten in onderhoud genomen en verbeterd, waardoor niet alleen de reistijd stukken kleiner wordt, maar je ook nog eens veiliger de oversteek maakt.

4. Prijsbewust

Eén van de grootste troeven van reizen per ferry, is natuurlijk de hoge kost die je daarmee uitspaart. Reizen per ferry kan al voor enkele tientallen euro’s, terwijl een oversteek per Eurostar of een goedkope vlucht vaak pas bij de honderd euro start. Een grote besparing qua budget dat je op de bestemming beter kan spenderen aan een romantisch etentje met twee, of een extra uitstap met het hele gezin.

5. Bagage

Low cost-vliegmaatschappijen halen vooral hun wist uit de extra bagage die gezinnen meenemen op reis. De oversteek per vliegtuig lijkt daardoor misschien goedkoper, maar met twee volle valiezen slinkt de goeie moed meteen. Wanneer je reist per ferry heb je dit probleem niet. De tarieven van een lege of gevulde auto, zijn identiek. Eventuele caravans of mobilhomes kunnen ook tegen een kleine meerprijs meegenomen worden op vakantie. Een idee dat onmogelijk is bij reizen per trein of vliegtuig.

6. Op ontdekking

Veel ferry-maatschappijen organiseren niet enkel de loutere oversteek, maar spelen ook in op de vraag van begeleide ferry-trips. Op die manier kan je probleemloos een doorreis maken richting Ierland of Scandinavië.

Kortom, het reizen per ferry heeft meer voordelen dan je zou denken.

Voor een compleet overzicht van de ferry-tochten naar Engeland kijk je op Ferry naar Engeland