De Attracties van Londen

Must see attracties in Londen
Must see attracties in Londen zijn er genoeg. Behalve dat Londen de hoofdstad is van Engeland, is het ook een wereldstad met een rijke geschiedenis. Zo is de stad bijvoorbeeld vaak gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is Londen echter een hippe stad met veel attracties, waarbij u moet denken aan rode dubbeldekkers, pubs, de Big Ben, de Tower Bridge en het London Eye. Ook voor kerst zijn er extra must see attracties in Londen te vinden. Kerstshoppen in Engeland is namelijk erg speciaal.

De warenhuizen van Londen
De warenhuizen zijn echte must see attracties in Londen. Harrods is hiervan het bekendste voorbeeld. Tijdens de laatste twee maanden van het jaar is er zelfs een speciale kerstafdeling in dit warenhuis. Ook andere warenhuizen in Londen zijn zeker de moeite van het bezoeken waard.

De Big Ben
De bekendste klok ter wereld is wellicht de Big Ben. Deze klok hangt in de toren van het Palace of Westminster. De klok is vernoemd naar de politicus Sir Benjamin Hall en werd geïnstalleerd in 1858. De toren is ongeveer 96 meter hoog en de klok is één van de zwaarste klokken ter wereld.

Buckingham Palace
Ook het Buckingham Palace is een echte must see attractie. Vooral de wachten zijn erg bekend, die geen spier zullen verrekken wanneer zij op wacht staan. Buckingham Palace is de officiële woonplaats van de Britse vorstin. Let wel, alleen in juli en augustus zijn enkele kamers van Buckingham Palace te bezoeken, wanneer de vorstin in Schotland in Schotland is. De wachten mogen alleen bewegen tijdens de wisseling van de wacht, dus zeker aan te raden om de wisseling te bekijken.

Tower of London en de Tower Bridge
Twee must see attracties van Londen liggen pal naast elkaar, namelijk de Tower of Londen en de Tower Bridge. De Tower of Londen is een gebouwencomplex dat gelegen is aan de rivier de Theems. Door de jaren heen is het gebouw onder andere gebruikt als paleis, fort, gevangenis, arsenaal en museum. Al in 1078 gaf koning Willem I de opdracht op deze toren te bouwen.
De Tower Bridge dankt zijn naam aan het feit dat deze brug naast het gebouwencomplex ligt. Deze imposante brug is in 1894 voltooid en is vandaag de dag een echte toeristische attractie in Londen. De bouw van de brug begon in 1886 en de brug heeft een totale lengte van 244 meter.

London Eye
Het London Eye is het meest bekende reuzenrad van Engeland. Deze must see attractie is 135 meter hoog en weegt 1.700 ton. Daarnaast telt het reuzenrad ook nog eens 32 gesloten capsules. Tijdens de opening op 31 december 1999 was het London Eye het grootste reuzenrad ter wereld. Een ritje in dit wereldberoemde reuzenrad duurt ongeveer 30 minuten en beidt uitzicht over heel Londen. In totaal draait het reuzenrad ongeveer 6.000 keer rond in een jaar. Nederland heeft overigens een groot aandeel gehad in deze must see attractie van Londen. Veel onderdelen zijn namelijk van Nederlandse makerij.