Ferry overtocht naar Schotland

Vanuit Nederland zijn er geen direct ferry routes naar Schotland, wel zijn er twee routes naar het Noorden van Engeland welke op rijafstand van Schotland zijn:

1. Ijmuiden naar Newcastle – Klik voor hier voor meer info en prijzen

2. Rotterdam of Zeebrugge naar Hull – Klik hier voor meer info en prijzen

Vaak wordt er met een ferry reis alleen gedacht aan steden binnen Engeland. Maar er is nog veel meer mogelijk met een ferry overtocht. Zo kan je een overtocht combineren met een schitterende vakantie in de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Dit is absoluut één van de mooiste steden van Europa. Voordat u hier aankomt verblijf je op één van de luxste ferrys naar Engeland. Je kunt op het schip aanschuiven in één van de absolute toprestaurants. Ondertussen staat jouw eigen auto geparkeerd onderin het dek. Je hoeft zo geen auto meer te huren als je aankomt in Newcastle. Vanuit Newcastle is het slechts 2,5 uur rijden naar het Schotse Edinburgh. Tijdens je verblijf op de ferry kan je genieten van het entertainment en de gezelligheid. Na afloop keer je terug naar je eigen cabine voor een fijne nachtrust in luxe.

Verliefd worden op het eerste gezicht

Vanuit de haven in Newcastle rij je door het prachtige landschap van Groot Brittannië. Je kunt hier genieten van de landelijke omgeving met als toef op de taart het prachtige Edinburgh. Bijna iedereen wordt verliefd bij het eerste aanblik op de stad. Het is een betoverende stad die zo uit een sprookje zou kunnen komen. Winkelliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het prachtige Princes Street. Dit is een bruisende winkelstraat in de prachtige Schotse stad. Vooral Jenners Departementstore is een klassieke aanrader in de winkelstraten. Je krijgt hier een beetje het idee dat je terug gaat in de tijd. Een gevoel dat regelmatig terugkeert in de prachtige stad.

Kastelen uit een Sprookjesboek

Als je dol bent op de verhalen uit sprookjesboek dan moet je absoluut een bezoek brengen met de ferry aan Edinburgh. Edinburgh heeft diverse kastelen in het landschap staan met ieder een eigen verhaal. Eén van de bekendste kastelen op aanzichtkaarten is het Edinburgh Castle. Boven op zijn eigen rots torent het kasteel uit boven de stad. Iedere dag om 1pm wordt de One O’clock Gun afgevuurd als een signaal dat het 1 uur geworden is. Dit gebeurt dagelijks sinds 1861. Als je met je eigen auto een bezoek brengt aan Edinburgh dan kan je diverse kastelen in de buurt van de stad ontdekken. Ieder kasteel heeft een eigen verhaal en een bijzondere geschiedenis die rechtstreeks uit een sprookjesboek zouden kunnen komen.

Bepaal zelf hoe lang je blijft

Je kunt met de Ferry zelf bepalen hoe lang je in de stad Edinburgh blijft. Zodra je het tijd vindt om weer naar huis te gaan kan je de Ferry weer terug nemen naar IJmuiden. De Ferry vertrekt vanuit Newcastle dus hou hier rekening mee voor de vertrektijd. Net als op de heenweg verblijf je in een prachtige cabine die voorzien is van alle gemakken. In de avond kan je heerlijk uit eten in één van de chique sterrenrestaurants. Geniet samen in het romantische Edinburgh en van een heerlijke tocht met een luxe Ferry.