Een prachtige start van uw vakantie

Een overtocht naar Engeland is een prachtige start van een (korte) vakantie. U vertrekt vanaf Hoek van Holland of Rotterdam per ferry naar uw aankomstplaats in Engeland. Voor de hand liggende bestemmingen zijn in dat geval Hull of Harwich.

Wilt u wel per boot vanaf het continent naar het Verenigd Koninkrijk, maar niet te lang op een schip verblijven, dan is de kortere overtocht van Calais (Frankrijk) naar Dover (GB) een goede optie. U kunt ervoor kiezen om uw vakantie te vieren op het eiland Groot-Brittannië, waarbij u een rondreis kunt maken door Engeland, Wales en Schotland, maar er zijn meer mogelijkheden. Hebt u zo genoten van de overtocht vanaf het Europese vasteland dat u geen genoeg kan krijgen van varen, kijk dan eens naar de overtochten die u bijvoorbeeld richting Ierland kunt maken.

Een tripje naar de Ierse hoofdstad ligt binnen uw bereik. U reist door Engeland naar Liverpool waar u op een ferry stapt die u veilig en comfortabel naar Dublin brengt. Voor u het weet geniet u van een echte Guinness in een Ierse pub. Wilt u eens een gebied bezoeken dat minder voor de hand ligt? Noord-Ierland past precies bij die wens. Vanuit Troon of Cairnryan, beide plaatsen liggen in Schotland, vertrekken er ferry’s naar Larne. De havenstad Larne is gesitueerd in Noord-Ierland. Noord-Ierland grenst als enige land binnen het Verenigd Koninkrijk rechtstreeks aan Ierland.

Is het Verenigd Koninkrijk in combinatie met Ierland u nog niet spectaculair genoeg dan hoeft u niet te treuren. Voor de echte avonturiers wacht verder naar het noorden nog een Britse eilandengroep. De Shetlandeilanden vormen één van de zogenaamde counsel areas van Schotland. Brengt u een bezoek aan deze eilandengroep dan komt u dieren tegen die u nog niet eerder hebt gezien. De Shetlandeilanden staan bekend vanwege de grote kolonie papegaaiduikers. Vanwege de extreem noordelijke ligging van de eilanden is dit hun natuurlijke habitat. Wanneer u de Shetlandeilanden wilt gaan bezoeken neemt u de ferry vanuit Aberdeen (Schotland). Uw aankomsthaven Lerwick bevindt zich op de Shetlandeilanden.