Newcastle

Bekijk hier het actuele vaarschema en alle aanbiedingen voor de Newcastle route ->

Voor veel Nederlanders is Newcastle het eerste stukje van Groot Brittannië dat ze te zien krijgen wanneer ze de ferry naar engeland nemen. Het authentieke Newcastle ligt and de rivier de Tyne en heet daarom eigenlijk ook Newcastle On Tyne. De Noord-Oostelijk Engelse cultuur is bijzonder te noemen, de Geordies zoals de inwoners van dit gebied in het algemeen genoemd worden zijn nors en vriendelijk op het zelfde moment. Ze hebben hun eigen stijl, en dat maakt ze zeker authentiek.

Toerisme in Newcastle
Newscastle is een prachtige traditioneel gelaten Britse stad, waar nog voldoende oude gebouwen het sfeerbeeld bepalen. Verschillende musea sieren deze stad in Noord-Oost Engeland. De rivier de Tyne splitst de stad in tweeën en de grote omvangrijke bruggen en brughoofden bieden genoeglijke kiekjes. Jesmund, de Jezusberg is een bekende bedevaartsplaats in Engeland. Duizenden pelgrims trekken jaarlijks deze richten op. De heilige bron op de berg Jesmund is nog steeds een populaire plaats ook voor wandelaars. De voormalige vestingstad biedt de toerist voldoende historie om van te genieten. Ook de industriële revolutie bracht de nodige historie naar deze stad echter in de jaren tachtig raakten grote delen in verval. Dit maakt het bezichtigen van de stad alleen maar interessanter.

Wegen van en naar Newcastle
Newcastle heeft een uitstekend wegennet, en is zeer goed bereikbaar vanuit het zuiden. De M1 leidt de reiziger direct via Leeds en Sheffield naar Londen dat een goede 400 kilometer zuidelijker ligt. Noordelijk van Newcastle liggen Edinburgh en Glasgow, steden die reizigers richting het verleidelijke Schotland zullen leiden wat deze ferry naar Engeland ook aantrekkelijk maakt voor reizigers die Schotland bezoeken.

Newcastle United
Engeland zou Engeland niet zijn als er niet over voetbal gesproken zou worden. Newcastle United is de thuisclub van Newcastle. Het voetbal is doorgedrongen tot diep in de poriën van de Engelsen in de graafschappen Tyne en Wear. En is dagelijks onderwerp van gesprek. Newcastle United Football Club speelt in de Britse Premier League en alle Geordies hebben N.U. in hun bloed.

Bekende Personen uit Newcastle
Vele bekende Britten komen uit deze streek. Musici als Brian Johnson de zanger van de rockband AC/DC, Sting van de popband de Police en de wereldbekende Hank. B. Marvin van de Shadows die met zijn gitaarwerk tienerharten sneller liet kloppen. Zowel de popstar winnares en de X-factor winnaar kwamen uit Newcastle. Verder komen er veel acteurs, voetballers en politici uit deze regio.

Kortom Newcastle is een stad die springlevend is en waar altijd iets te beleven valt en een must see wanneer u per ferry naar Engeland reist.