Hond overleden aan boord ferry

Tijdens een ferry overtocht is een hond genaamd Merlin is overleden tijdens een ferry overtocht tussen Calais en Dover.

Tijdens de ongeveer 4,5 uur durende overtocht moest de hond samen met twee andere honden in de auto blijven terwijl buiten de temperatuur opliep tot wel 30 Graden, bij terugkeer naar de auto vondt de eigenaresse de inmiddels overleden hond welke bezweken was aan de extreme hitte in de auto.

Inmiddels zijn enkele mensen in Groot Brittanie een petitie gestart waarin gevraagd wordt aan ferry maatschappijen om honden op het passagiersdek toe te laten tijdens ferry overtochten.

P&O Ferries betreurt het incident maar geeft aan volgens de regels gehandeld te hebben, volgens de regels moeten huisdieren tijdens een overtocht in de auto blijven.

Neemt u huisdieren mee tijdens een overtocht naar Engeland? Geef dit dan altijd aan tijdens het boeken van de ferry, zorg ervoor dat uw auto op een koele locatie geparkeerd wordt, laat water in de auto achter en zorg dat de ramen gedeeltelijk geopend zijn voor ventilatie.

Tijdens langere ferry overtochten is het soms wel mogelijk om de honden tijdens de overtocht op het autodek uit te laten, over deze mogelijkheden kunt u informeren bij de ferry maatschappij.