Kerst Shoppen in Engeland

Kersthoppen in Engeland is erg populair en dat is ook niet raar. Elk jaar is kerst vanaf begin november, in heel Engeland en vooral in Londen een grote gebeurtenis. Wanneer een wereldberoemd persoon de Oxford Street Christmas Lights laat branden, kan het spektakel pas echt beginnen. Twee maanden lang zijn alle winkelstraten mooi verlicht, de etalages versierd en is er vaak live-muziek en entertainment. Kersthoppen in Engeland is perfect om alvast in de kerstsferen te komen. Er zijn een aantal straten, winkels en warenhuizen die u zeker niet mag missen bij het kersthoppen in Engeland. Daarnaast is Boxing Day ook erg belangrijk voor het kerstshoppen in Engeland. Tijdens Tweede Kerstdag is er namelijk een enorme uitverkoop.
Londen ferry actie
Kersthoppen in Engeland, Oxford Street en Regent Street
Ttwee van de meest populaire straten voor het Kerstshoppen in Engeland zijn Oxford Street en Regent Street. Deze twee straten zijn altijd erg mooi aangekleed. Maar dat is nog niet alles, want de winkels in deze straten gaan vaak nog een stapje verder. Bij het kerstshoppen in Londen deze straten dus niet vergeten.

De warenhuizen
Een aantal warenhuizen in Engeland worden helemaal omgetoverd tijdens de kerst. Harrods is een van de meest bekende warenhuizen in Londen en dient ook zeker bezocht te worden tijdens het kerstshoppen in Engeland. In totaal kent Harrods 330 verschillende afdelingen en is er meer dan 74.000 m² shopplezier. De ‘Harrods Christmas World’ is de speciale kerstafdeling waarvan de inrichting al in augustus begint. Tijdens de hele decembermaand is de kerstman overigens elke dag aanwezig in Harrods. Het kan wel druk zijn, want tegen de kerst bezoeken gemiddeld 150.000 mensen per dag het warenhuis.

Selfridge is een erg chique warenhuis in Londen, waar midden in de winkel altijd een grote kerstboom te vinden is. Om deze kerstboom worden altijd traditionele kerstverhalen verteld. Vooral de avonden voor Kerstmis zijn erg populair bij het warenhuis.
Ook bij warenhuis Selfridge kan iedereen terecht voor kerstshoppen in Engeland. Dit warenhuis heeft ook een speciale kerstafdeling en heeft als voordeel dat ze iets goedkoper zijn dan Harrods. Ook bij Selfridge is de kerstman in december regelmatig te spotten.

The Christmas Shop en Hamley’s
The Christmas Shop is dé kerstwinkel van Engeland. Onder de Tower Bridge is in deze winkel alles te verkrijgen wat ook maar met kerst te maken heeft. Wie tijdens het kerstshoppen in Engeland geen leuk kerstartikel heeft gevonden, moet daar zeker even langs.
Ook bij Hamley’s, de grootste speelgoedwinkel van Europa is het een speciale tijd rond de kerst. Elfjes pakken de cadeaus in en de kerstman loopt ook door de winkel heen.

Boxing Day
Tweede Kerstdag staat in Engeland altijd in het teken van de sale, oftewel uitverkoop. Alle shopliefhebbers kunnen voor kerstshoppen in Engeland deze laatste dag altijd nog terecht. Vanaf 1 januari worden de kortingen echter nog hoger dan dat ze al zijn.
De openingstijden voor het Kerstshoppen in Engeland verschillen per winkel. De meeste winkels zijn tijdens het kersthoppen in Engeland echter geopend van 09.00 tot ongeveer 18.00.