Wilt u met uw huisdier oversteken naar Engeland? Dat kan, maar er zijn wel vele regels waar u uzelf aan moet houden. In dit artikel gaan we daar verder op in.

Als u naar Engeland wilt met een ferry dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de geldende regels van de EU. Hieronder staan een aantal regels:

Uitlaten
U moet uw huisdier eerst uitlaten voordat u op de ferry gaat. Dat komt omdat er op een ferry geen mogelijkheid bestaat om uw hond uit te laten.

 

EU-dierenpaspoort
U bent verplicht een EU-dierenpaspoort me te nemen aan boord zodat u uw hond kunt identificeren. Een EU-dierenpaspoort bestaat uit twee delen, het eerste gedeelte is het belangrijkste. Hier staat namelijk alles in omtrent de identiteit van uw huisdier. Daar worden bijvoorbeeld alle vaccinaties aangegeven. U kunt een EU-dierenpaspoort aanschaffen bij uw dierenarts.

Autopassagiers
U dient altijd aan het personeel van een ferry te melden dat u een huisdier aan boord heeft. Vaak krijgt u dan een aparte plaats voor u en uw huisdier. Ook kunt u ervoor kiezen om uw huisdier alleen achter te laten in uw auto, dit moet u wel aangeven aan een van de medewerkers van de ferry.
Uiteraard moet u er wel voor zorgen dat er genoeg ventilatie is in uw voertuig voor uw huisdier. Ook moet er voldoende drinkwater aanwezig zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt u verzocht uw huisdier alsnog in een kennel te plaatsen op de ferry.

Voetpassagiers
Als u een voetpassagier bent op de ferry dan dient u uw huisdier in een kennel te plaatsen. Hiervoor is een aparte ruimte op de ferry speciaal voor ingericht.

Kennels
Het is natuurlijk het beste om uw huisdier in een kennel te plaatsen die aanwezig is op de ferry. Hieronder staan een aantal gegevens over een kennel:
Grote kennel: diepte 100 cm, hoogte 100 cm en breedte 120 cm.
Kleine kennel: diepte 100 cm, hoogte 67,5 cm en breedte 55 cm.
Daarnaast verschillen de maten natuurlijk per ferry. Maar dit zijn de meest voorkomende maten.

Bezoek tijdens overtocht
Het is natuurlijk belangrijk dat u uw huisdier een bezoek kunt brengen tijdens de overtocht. Vaak mag u eenmalig een bezoek brengen aan uw huisdier. U moet er wel voor zorgen dat u een medewerker van de ferry hierover informeert. Uw huisdier mag te allen tijde niet uit uw auto en/of kennel gehaald worden, ook niet tijdens het bezoek.

Overige informatie
Dit zijn de basisregels voor alle ferry’s. Echter heeft elke maatschappij verder nog aparte regels en eigen voorwaarden. Het is dus belangrijk dat u op de hoogte bent van alle voorwaarden omtrent het meenemen van huisdieren aan boord van een ferry.
Daarnaast hanteren alle ferry’s verschillende instapprocedures. Deze procedures zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen ongehinderd en vlot in kan stappen. Hiervoor hebben alle ferry’s verschillende regels. U moet er voor zorgen dat u uzelf hierover goed informeert voordat u bij een ferry aan boord gaat.