Hond overleden aan boord ferry

Tijdens een ferry overtocht is een hond genaamd Merlin is overleden tijdens een ferry overtocht tussen Calais en Dover.

Tijdens de ongeveer 4,5 uur durende overtocht moest de hond samen met twee andere honden in de auto blijven terwijl buiten de temperatuur opliep tot wel 30 Graden, bij terugkeer naar de auto vondt de eigenaresse de inmiddels overleden hond welke bezweken was aan de extreme hitte in de auto.

Inmiddels zijn enkele mensen in Groot Brittanie een petitie gestart waarin gevraagd wordt aan ferry maatschappijen om honden op het passagiersdek toe te laten tijdens ferry overtochten.

P&O Ferries betreurt het incident maar geeft aan volgens de regels gehandeld te hebben, volgens de regels moeten huisdieren tijdens een overtocht in de auto blijven.

Neemt u huisdieren mee tijdens een overtocht naar Engeland? Geef dit dan altijd aan tijdens het boeken van de ferry, zorg ervoor dat uw auto op een koele locatie geparkeerd wordt, laat water in de auto achter en zorg dat de ramen gedeeltelijk geopend zijn voor ventilatie.

Tijdens langere ferry overtochten is het soms wel mogelijk om de honden tijdens de overtocht op het autodek uit te laten, over deze mogelijkheden kunt u informeren bij de ferry maatschappij.

Met de ferry naar Engeland

Ben je toe aan een paar dagen weg of een weekje Engeland? Dan is hier de oplossing, wat dacht je van een vakantie naar Engeland en dan met de ferry? Read more

Newcastle

Bekijk hier het actuele vaarschema en alle aanbiedingen voor de Newcastle route ->

Voor veel Nederlanders is Newcastle het eerste stukje van Groot Brittannië dat ze te zien krijgen wanneer ze de ferry naar engeland nemen. Het authentieke Newcastle ligt and de rivier de Tyne en heet daarom eigenlijk ook Newcastle On Tyne. De Noord-Oostelijk Engelse cultuur is bijzonder te noemen, de Geordies zoals de inwoners van dit gebied in het algemeen genoemd worden zijn nors en vriendelijk op het zelfde moment. Ze hebben hun eigen stijl, en dat maakt ze zeker authentiek. Read more

Reizen in stijl met Stena Line Ferries naar Engeland

Wilt u naar Engeland reizen, maar weet u nog niet hoe door de vele mogelijkheden die er zijn? Kies dan nu voor reizen per ferry. Reizen per ferry is een aangename manier van reizen, die ook nog eens niet duur is. Heeft u de keuze gemaakt per ferry te reizen, dan rest er nog de keuze met welke maatschappij dit te doen. Er is een groot aanbod, maar door voor Stena Line te kiezen maakt u zeker geen verkeerde keuze. Nee, als u reist met Stena Line, dan kiest u goed. Read more

Norfolkline, het goedkopere alternatief tussen Frankrijk en Engeland

Bestemmingen

Norfolkline maakt het reizen per ferry naar Engeland eenvoudig en comfortabel. Vanuit Duinkerken reist u naar Dover en bent u binnen 2,5 uur in Engeland.

Kosten

Norfolkline is ook nog eens een goedkope maatschappij. Al voor 12 euro reist u tussen Duinkerken en Dover! Dat is toch een prijs waar u niet van terug kunt schrikken. Als u deze euro’s vergelijkt met het bedrag wat het kan kosten om met de trein door Nederland te reizen… nee, Norfolkline is goedkoop. Read more