Vaarschema

Vaarschema's; Waar kan je ze vinden?

Hier vindt je een overzicht van de ferry afvaarten naar Engeland van de verschillende ferry maatschappijen en alle ferry routes naar Engeland.

Vanaf Calais en Duinkerken varen de P&O en DFDS Ferries 24 keer per dag naar Engeland en tijdens uw boeking kunt u aangeven welke overtocht u wilt nemen, mocht u deze onverhoopt missen kunt u meestal kosteloos de volgende overtocht nemen.

Houdt ook rekening met het feit dat het in Engeland 1 uur vroeger is, dit kan onnodig wachten tijdens de terugreis voorkomen, ook is het belangrijk om voordat u gaat reizen even op de website van de ferry operator te kijken om te zien wat de laatste status van het vaarschema is.

Sites met overzicht over alle Ferry maatschappijen

Op deze verzamelsite kan je een overzicht vinden van alle vaarschema's, omdat deze partij niet aan één partij is verbonden zijn alle merken zichtbaar in de tools.

Wegens zwaar weer kunnen schepen wat later vertrekken of aankomen, maak hier rekening mee wanneer u via bijvoorbeeld het openbaar vervoer naar uw eindbestemming reist.

Ook is het belangrijk om op tijd in de haven aanwezig te zijn omdat de check in van de ferry ongeveer 1,5 uur voor de afvaart vertrekt, zeker in het hoogseizoen omdat het dan een stuk drukker is.

Op alle ferry terminals zijn faciliteiten aanwezig zoals restaurants, winkels en sanitaire voorzieningen voor tijdens het wachten op de afvaart.